Erävaelluksen SM-kisojen taustaa

Tulosta
Luotu 25.10.2011 Viimeksi päivitetty 25.01.2012

Erävaelluksen suomenmestaruuskilpailut on vuosittain järjestettävä, kolmen vuorokauden mittainen vaativa vaelluskilpailu, jossa kilpaillaan kaksihenkisin partioin. Kilpailussa testataan fyysisen kunnon lisäksi suunnistus-, ensiapu- ja erävaellustaitoja sekä luonnontuntemusta.

.

Sarjoja on kaikkiaan viisi: avoin, naiset, nuoret, veteraanit ja kuntosarja, joka ei omaa SM-arvoa. Vuoden 2011 SM-kisoissa oli tarjolla myös retkisarja, jossa partion koko oli 2-4 henkilöä.

Kukin partio kantaa koko kisan aikana tarvitsemansa varusteet ja ruuat mukanaan. Kilpailun perusreitti on mitaltaan avoi­messa sarjassa noin 100 km ja muissa sarjoissa noin 70 km. Joka päivä on lisäksi vapaaehtoisia lisärasteja, joiden tuot­tama lisämatka on enintään 30% päivän taipaleesta.

Sivustolta http://www.erasm.fi/ löydät perustiedot Erävaelluksen suomenmestaruuskilpailuista: edellisten kilpailujen tulokset, kisan historiaa ja tilastoja. Suomen Ladun sivuilta löydät tietoa ja vinkkejä liittyen Erävaelluksen SM-kisoihin. Sivuilla on myös Antero Rouvisen kuvaus Erävaelluksen SM-kisoista Saariselän alueelta vuonna 1970.

 

Erävaelluskilta r.y.

Copyright © 2017 Erävaellus SM 2012. Kaikki oikeudet pidätetään.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Erävaelluksen SM-kisojen taustaa.
Joomla templates 1.7 by Hostgator