Muut tapahtumat

Tervetuloa Luirojärvelle

Luirojärven kämppäkartanon siivoustalkoot järjestyvät kesäkuussa. Meno Luirolle järjestyy Lokasta veneellä Karapuljuun, josta todennäköisesti jalan perille (noin 9 km). Paluu samaa reittiä. Vaihtoehtoiset ohjelmat ja aikataulu 1. Lähtö Lokasta lauantaina 12.6. noin kello 11.00. Siistimiseen käytetään tarpeen mukaan 2 – 3 päivää, jonka jälkeen kukin oman valinnan mukaan vaeltaa kansallispuistossa tai viettää sopivaksi katsomansa ”rentousloman” Saariselän tuntureilla. Paluu keskiviikkona 23.6. Karapuljun kautta Lokkaan. 2. Lähtö Lokasta lauantaina 12.6. noin kello 11.00. Paluu keskiviikkona 16.6. Karapuljun kautta Lokkaan. 3. Lähtö Lokasta keskiviikkona 23.6. Paluu sopimuksen mukaan Karapuljun kautta Lokkaan. Tarvittaessa järjestyy kimppakyyti Rovaniemeltä Lokkaan esim. lauantaiaamuna 12.6. rautatieasemalta kello 07.30 ja palattua Lokasta Rovaniemelle sovittavan aikataulun mukaan. Majoittuminen ja ruokailut kämpässä omin varustein. Ruoat valmistetaan pääsääntöisesti yhdessä. Ohjelman mukaiset venekyyydit, majoittuminen ja ruokailut korvauksetta järjestäjän toimesta. Kerro 23.5. mennessä, mikä vaihtoehto sopii (yksi tai useampi) mieluummin vastausviestillä. Yksityiskohdat sovitaan toteutusvaihtoehdon varmistuttua. Mikäli haluat tehdä pääehdotuksesta poikkeavan ohjelman, pyydän tekemään siitä esityksen saman aikataulun mukaan. Kuulumisia odotellen Jorma Pihlainen mattijorma@gmail.com Puh 0504327563

Akumajan retkiviikko 8.-13.8.2021

Erävaelluskilta ry järjestää kaikille avoimen retkeilyviikon 8.-13.8.2021 Akumajalla Utsjoen Karigasniemessä. Viikon aikana tutustutaan retkeilyn saloihin, kuten vaellustaidot, yöpyminen, leiriytyminen, kahlaaminen ja opiskellaan tunturisuunnistusta. Mahdollisuus osallistua yhden yön erämaaretkeen ja/tai yhden päivän retkeen Nordkapiin. Tämä sopii erinomaisesti ensikertalaisille tunturivaelluksen opetteluun ja harjoitusleiriksi Erävaelluksen SM-kisoihin turvallisesti osaavien ohjaajien tuella.

Hinta per henkilö (sis. ruokailu):

  • Mökissä (raj. paikat) 370 €, Erävaelluskillan jäsen 270 €
  • Telttamajoituksella (oma/vuokra) 170 €, nuoret 10-15v 120 €. Erävaelluskillan jäsen 100 €
Hinta ei sisällä matkoja, mutta kimppakyytejä järjestellään mahdollisuuksien mukaan.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset juhannukseen mennessä: jasu.hyttinen@gmail.com

Raesärkkien kunnostus

RAESÄRKKIEN VIRKISTYSALUEEN KUNNOSTUSTALKOOT ALKAEN VIIKOLLA 21 / 2019 Raesärkät on luonnonhoitometsän, harjujen suojelualueen ja vanhojen metsien suojelualueen sisältävä kokonaisuus Nurmeksessa. Alueella aloitetaan viikolla 21 kunnostusohjelma, jota kutsumme toteuttamaan talkoolaisia. Talkoita jatketaan koko kesän ajan. Talkoolaisille tarjotaan muonitus ja tarvittaessa telttamajoitus. Kuljetuksissa avustetaan.

TALKOOVIIKKO: Pian, viikolla 21 on Raesärkkien talkoot. Alueella on vielä lunta, mutta viikonlopun aikana ryhdymme valmistelemaan kesän töitä. Tärkeimmät ovat laiturin ja pitkosten uusiminen, lisäksi on komposti-varastokopin, sillan juoksujen ja kaiteiden sekä opasteiden tekoa. Talkoolaisille tarjotaan majoitus ja muonitus viikon ajan. Tarvittaessa avustetaan kuljetuksissa.

Lauantaina 25.5. on alueella avoin tutustumispäivä, jolloin mm. MH: n suojelubiologi johtaa opastetun kierroksen vanhojen metsien suojelualueelle.

PERINNEPÄIVÄ Talkooviikon päätteeksi on perinnepäivä sunnuntaina 26.5. kello 10.00 Murtovaaran erämaatalomuseolla Valtimolla. Sinne voidaan mennä talkooviikon päätteeksi kimppakyydein. Museolla on paikallinen opas tarinoimassa paikasta ja sen elämästä vuosisatojen aikana. Tule mukaan yksin tai ryhmässä sopivaan aikaan ja tehtävään. Tiedustelut ja ilmoittautumiset os. pihlainen@luukku.com, puh 050 4327563.

Talkoot Saariselällä 2016

TALKOO-OHJELMA SAARISELÄLLÄ vko 22-23/2016 Alustava suunnitelma, tarkentuu toteutusvaiheessa. Mukaan mahtuu vielä muutama innokas talkoolainen! VIIKKO 22 Sunnuntai 29.5. iltapäivällä veneellä Tammikämpälle joko Ponkunsuvannosta tai Juurisatkonnivalta. Mahdollisesti myös maanantaina aamulla mönkijöillä Kiilopäältä. Veneessä varusteet ja välineet, osa talkoolaisista. Osa kävellen Marivaarasta Luirojokivartta.

Tehtävät: Tammikämpän viimeistely, ulkorakennuksen katon korjaus ja Karapuljun mönkijäsillan (suolla) purku.

Paluu perjantaina 3.6. samaa reittiä tai haluttaessa voi jatkaa viikolla 23 Hammaskodan eristykseen. VIIKKO 23 Maanantaina 6.6. mönkijöillä Lutonsillalta Hammaskodalle tai kävellen Luirojärveltä.

Tehtävät: Kodan eristäminen, mahdollisia siistimistehtäviä.

Paluu perjantaina 10.6. joko Lutonsillalle tai Marivaaraan (riippuen ajoneuvoista). Kulku Lappiin ja takaisin kimppakyydein tai yhdyskuljetuksin, jotka suunnitellaan osanottajien lähtöpaikkojen mukaan. Talkooajalla tarjotaan kämppämajoitus ja muonitus. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Jorma Pihlainen pihlainen@luukku.com puh 050 432 7563

Vaelluskisa 2015

Kilpailukutsu

Uutinen 8.8.2015: Tapahtuma peruttu, kun ei tullut ilmoittautumisia. Kaikki mukaan sm-erävaellukseen. Linkki alhaalla.

Suomen Erävaelluskilta ry järjestää Espoon Pirttimäestä 15.8.2015 päiväkilpailun, jossa opastetaan ja valmennetaan erävaelluksen sm-kisoihin. Suositusikäräjä 13-22-vuotta. Kisaaminen 2-4 hengen partiossa.

Osallistumismaksu: 40 € / partio. Sisältää kartat, tehtävämateriaalit, majoitusalueen ennen/jälkeen kisan, saunan kisan maalissa. Muonat ja matkat ei sisälly.

Maksetaan tilille Suomen Erävaelluskilta ry FI03 3939 0052 4126 65 viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Lähtö noin klo 9 ja maalissa klo 17-20. Illalla vielä mahdollisuus vinkkien jakoon ja keskusteluun. Kilpailussa noudatetaan soveltuvilta osin Erävaelluksen SM-kisojen sääntöjä. Reitin pituus n. 20 km.

Kilpailukeskus: Pitkäjärven Vaeltajat ry:n kämppä "Kammi"

Lisätiedot: kilpailunjohtaja Jorma Pihlainen pihlainen(ät)luukku.com

tiedottaja/ratamestari Teemu Penttilä teemu.penttila(ät)papa.partio.net

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 7.8. mennessä. Jälki-ilmoittautuminen 13.8. asti hintaan 60 €/partio.