Erävaelluksen SM

Uusimmat uutiset Erävaelluksen SM-kisoista

Tervetuloa SM-erävaellukselle Hyvinkäälle! Kutsu aukeaa linkistä: Kutsu Kilpailuihin pääset ilmoittautumaan tästä linkistä: Ilmoittautuminen

Kilpailuiden ilmoittautumisaika oli erheellisesti 13.7. asti. Viimeinen ilmoittautumispäivä on korjattu ja se on 13.8. Tämän jälkeen voi vielä jälki-ilmoittautua entiseen tapaan. Kilpailutoimikunta

Talkoilemaan?

Haluatko mukaan talkoilemaan Erävaelluksen SM-kilpailuihin?

Haluatko mukaan SM-Erävaelluksen kilpailutunnelmaan? Tässä oiva tilaisuus nähdä mitä kilpaiden taustalla tapahtuu. Samalla pääset nauttimaan syksyisestä luonnosta Hyvinkäällä. Sinun ei tarvitse konkari, tehtäviin opastetaan, pääasia että viihdyt ulkona. Muona ja majoitus kuuluvat talkoolaisen etuihin, jos olet vapaaehtoisena mukana vähintään kahden päivän ajan. Ilmoittaudu Johanna Hamaralle, johanna.hamara at hyria.fi tai puhelimitse 050 3217763.

Mukaan kisoihin?

Haluatteko osallistua mukaan kisoihin? 

Erävaelluksen SM 2024 kisat järjestetään 19.-22.9.202 Hyvinkäällä. Kilpailukutsu ja ilmoittutumislomake

Yleistä kilpailusta

Erävaelluksen SM-kisat ovat vuosittain järjestettävä rankka vaelluskilpailu, jossa kilpaillaan kaksimiehisin partioin. Kipailun järjestäjänä toimii Erävaelluskilta ry. Sarjoja on kaikkiaan viisi, Avoin, Naiset, Nuoret, Veteraanit ja Retkisarja (ennen Kuntosarja), joka ei omaa sm arvoa. Näiltä sivuilta ja Erävaelluksen kisaoppaasta löydät lisää tietoa erävaelluskilpailuista.

Ajankohta
Kilpailu järjestetään yleensä elo-syyskuun vaihteessa, etelän kisat ovat yleensä myöhemmin syksyllä verratuna lapin kilpailuiden ajankohtaan. Ajankohdasta johtuen useimmiten on melko viileätä ja märkää, tosin poikeuksiakin sattuu mutta sateeseen ja märkään kannataa varautua.

Matkat
Reittien pituudet vaihtelevat hiukan vuosittain, pisin matka taitettavana on avoimella sarjalla jonka perusreitin pituus on noin sata kilometriä kartalla. Naisten, Nuorten ja Veteraanien reitti on yleensä sama, noin 70 karttakilometriä. Kuntosarjan matka on yleensä vielä tästäkin lyhyempi ja tehtäviltään helpompi. Seuraava taulukko kuvaa suunnilleen kilpailumatkan jakautumista eri päiville, joka tapauksessa pe ja erityisesti lauantai koettelevat kilpailijoiden jalkojen kestävyyttä.

Sarja To Pe La Su Yht
Avoin 20 25-30 30-35 20 100 km
Naiset 15 20 25 15 70 km
Nuoret 15 20 25 15 70 km
Veteraanit 15 20 25 15 70 km
Kunto - - - - 70 km

Tehtävät
Tehtävät jakautuvat neljään eri osa-alueeseen:

  • Erävaellustietoihin ja -taitoihin (30–45%)
  • Suunnistukseen (15–25%)
  • Ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan (10–20%)
  • Luonnontuntemukseen ja -suojeluun (15–30%)

Kilpailunumerot
Usein kilpailunumerot jaetaan sarjoittain 1xx avoin sarja, 3xx Veteranisarja, 4xx naisten sarja, 5xx nuorten sarja ja 6xx retki sarja. Usein myös ensimmäiset x01-x10 ovat varattu ko. sarjan edellisvuoden parhaille joukkueille. Muiden kilpailunumerot jaetaan yleensä ilmoittautumisjärjestyksessä.