Kilpailukutsu 2021

Kutsu avoimiin 51. Erävaelluksen SM-kilpailuihin 2.-5.9.2021 Noormarkkuun

Kilpailu käydään kahden hengen partioin

Sarja, osallistumismaksu, jälki-ilmoittautuminen
Avoin: 150 €, 250 €
Nuoret (15 – 20-vuotiaat): 75 €, 120 €
Naiset: 150 €, 250 €
Veteraanit (yli 45-vuotiaat): 150 €, 250 €
Retkisarja (la-su, 2-5 hengen partiot): 75 €, 120 €
Partion GPS-seuranta (vapaaehtoinen): 10 €,

Osanottajien on oltava kilpailun alkaessa 15 vuotta täyttäneitä ja veteraanien yli 45-vuotiaita. Nuorten sarjaan osallistuvan tulee olla alle 21 vuotta kilpailun päättyessä. Retkisarjassa ei ole ikärajoja. Nuoret, naiset ja veteraanit saavat osallistua myös avoimeen sarjaan sekä retkisarjaan tai tytöt naisten sarjaan.

GPS-seuranta: Partioiden on halutessaan mahdollisuus ottaa lisämaksusta käyttöön reaaliaikainen GPS-seuranta. Partion kulkemaa reittiä on mahdollisuus tarkastella myös kilpailun jälkeen. GPS-seuranta on mahdollista saada jälki-ilmoittautumisen yhteydessä 22.8. asti.

Kilpailun aikataulu: Kilpasarjat aloittavat torstaina 2.9. yhteislähdöllä klo 12:00. Retkisarja aloittaa lauantaiaamuna klo 9:00. Kilpailu päättyy sunnuntaina 5.9. klo 13:00 mennessä.

Kilpailumatkat: Vaellus tapahtuu rastien kautta suunnistaen reitillä, jonka perusreitin pituus linnuntietä on avoimessa sarjassa noin 80 km, muissa SM-sarjoissa noin 70 km. Vapaaehtoiset lisärastit pidentävät matkaa noin 5 – 30 % päiväkohtaisista reiteistä riippuen. Retkisarjan reitin pituus on noin 30 km (la-su). Retkisarjassa ei kilpailla sijoituksista, vaan palkinnot arvotaan.

Tehtävät ja leimaus: Rasteilla ja rastiväleillä suoritettavat tehtävät liittyvät erävaellus taitoihin ja -tietoihin, suunnistukseen, ensiapuun ja pelastuspalveluun sekä luonnontuntemukseen ja –suojeluun. Rasteilla käytetään pihtileimausta.

Turvallisuus: Kilpailijoiden on varustauduttava niin, että pystyvät keskeyttämistapauksessa pääsääntöisesti palaamaan tien varteen omin voimin. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta vaan jokainen huolehtii tarvittavista vakuutusturvasta itse.

Kaikkia kilpailupaikalle saapuvia pyydetään huomioimaan COVID-19 pandemiaa koskevat yleiset ohjeistukset mukaan lukien turvaetäisyyksien huomioiminen. Järjestäjä seuraa ja noudattaa THL-ohjeita pandemiaan liittyen.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti kilpailun verkkosivuilla www.eravaelluskilta.fi olevalla ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen on pätevä vasta, kun osallistumismaksu on suoritettu Erävaelluskillan tilille: SM-vaellus FI05 3939 0051 0685 00. Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu tulee suorittaa ilmoittautumisen määräaikaan mennessä eli viimeistään 31.7.2021. Maksusuorituksesta on käytävä ilmi partion jäsenten nimet (retkisarjassa riittää kahden jäsenen nimi). Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 2.9.2021 saakka. Osallistumismaksuun sisältyy kilpailumateriaali, kilpailunumerot, peseytymismahdollisuus.

Peruutus: Peruutettaessa osallistuminen ennen ilmoittautumisajan umpeutumista tai sen jälkeen lääkärintodistuksen perusteella, peritään palautettavasta osallistumismaksusta toimistokulut 10€. Jos peruutus tapahtuu ilmoittautumisajan jälkeen, osallistumismaksusta palautetaan puolet. Peruutus on tapahduttava kirjallisesti tai sähköpostilla kilpailun johtajalle. Mikäli kilpailut perutaan COVID-19 vuoksi, palautetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan tai osallistumisoikeus siirretään seuraavalle vuodelle. Järjestäjät vahvistavat osallistumisoikeuden lähettämällä sähköpostitse tai postitse hyväksytyille kaksi (2) viikkoa ennen kilpailun alkua säännöt ja ennakko-ohjeen. Kilpailusäännöt ovat luettavissa myös kilpailun verkkosivuilta www.eravaelluskilta.fi.

Tiedustelut: Kilpailua koskeviin tiedusteluihin vastaa ensisijaisesti kilpailunjohtaja Jaana Hyttinen, puh. 040 733 5780, sähköposti: jasu.hyttinen@gmail.com

Kilpailun järjestäjä: Suomen Erävaelluskilta

Tervetuloa reippaaseen erätaitojen mittelöön Satakunnan Savottaan!