Raesärkkien kunnostus

RAESÄRKKIEN VIRKISTYSALUEEN KUNNOSTUSTALKOOT ALKAEN VIIKOLLA 21 / 2019
Raesärkät on luonnonhoitometsän, harjujen suojelualueen ja vanhojen metsien suojelualueen sisältävä kokonaisuus Nurmeksessa. Alueella aloitetaan viikolla 21 kunnostusohjelma, jota kutsumme toteuttamaan talkoolaisia. Talkoita jatketaan koko kesän ajan.

Talkoolaisille tarjotaan muonitus ja tarvittaessa telttamajoitus. Kuljetuksissa avustetaan.

TALKOOVIIKKO: Pian, viikolla 21 on Raesärkkien talkoot. Alueella on vielä lunta, mutta viikonlopun aikana ryhdymme valmistelemaan kesän töitä. Tärkeimmät ovat laiturin ja pitkosten uusiminen, lisäksi on komposti-varastokopin, sillan juoksujen ja kaiteiden sekä opasteiden tekoa. Talkoolaisille tarjotaan majoitus ja muonitus viikon ajan. Tarvittaessa avustetaan kuljetuksissa.

Lauantaina 25.5. on alueella avoin tutustumispäivä, jolloin mm. MH:n suojelubiologi johtaa opastetun kierroksen vanhojen metsien suojelualueelle.

PERINNEPÄIVÄ
Talkooviikon päätteeksi on perinnepäivä sunnuntaina 26.5. kello 10.00 Murtovaaran erämaatalomuseolla Valtimolla. Sinne voidaan mennä talkooviikon päätteeksi kimppakyydein. Museolla on paikallinen opas tarinoimassa paikasta ja sen elämästä vuosisatojen aikana.

Tule mukaan yksin tai ryhmässä sopivaan aikaan ja tehtävään. Tiedustelut ja ilmoittautumiset os. pihlainen@luukku.com, puh 050 4327563.

%d bloggaajaa tykkää tästä: